Gourmet Fesztivál 2017

Gourmet Fesztivál 2017

Ahogy az elmúlt években mindig, idén is ott leszünk Magyarország talán legnagyobb és legizgalmasabb gasztro-kulturális rendezvényén. Az alap választékunkon túl két új faluborral – Monoszló 2015, juhfark; Zánka 2016, rajnai rizling – és egy új vörössel – Kékfrankos 2015 – jelentkezünk. Érdemes kilátogatni a Millenárisra! További infók: http://www.gourmetfesztival.hu https://www.facebook.com/events/1436015359771741/

Óbuda napja

Óbuda napja

Május első hétvégéjén ingyenes koncertek, gyermekprogramok, Civil udvar és gasztronómiai különlegességek várják az Óbudára látogatókat. A Szentlélek tér közelében, az Esernyős szobroknál kialakított borudvarban a Káli Kövek is jelen lesz. További infók: http://obudanapja.hu

Káli Kövek a Vigadóban

Káli Kövek a Vigadóban

2017. május 4-én kerül megrendezésre a Goodwine Üzleti Borklub tizenkettedik estje, melynek témája: JÁRT UTAT A JÁRATLANÉRT, avagy hazai cégek külföldi piacra lépése. A borvacsorával egybekötött rendezvény résztvevőit, külön erre az alkalomra kreált, 5 fogásos menü és Káli Kövek borok várják. MENÜSOR Welcome drink Rizling 2016 Spárgás zöldborsó krémleves, 60 perces lágytojással Sauvignon blanc 2016 …

Nyári szezonnyitó buli

Nyári szezonnyitó buli

Június 25-én, szombaton kora délutántól nyári szezonnyitó bulit rendezünk a kertben. Az eseményre kicsiket, nagyokat, húsimádókat és vegákat egyaránt várunk. A finom borok és szörpök mellett parázson sült báránnyal, tabulé-val, hamburgerrel és tortillával készülünk. Az est fénypontja Rutkai Bori és a Kistotál, a ráadás pedig a nyári napforduló rituális aktusa, a tűzugrás. Mindenkit sok szeretettel […]

Gourmet menü & Káli Kövek

Gourmet menü & Káli Kövek

Köveskáli gasztroprogram hétvégére Ezen a hétvégén a szomszédban mutatjuk be borainkat. A Kővirág – Étel, Ital, Ágy séfje a Szabó Gyula által összeállított borsorhoz hangolja öt fogásos gourmet menüjét. Szombat este személyesen is jelen leszünk! A menü Füstölt lazac, tormás beluga saláta, marinált retek ~ Szentantalfa, Rajnai Rizling 2014 Fácán erőleves, fürjtojás ~ Szentbékkálla, Chardonnay […]

Az idei év első bora után itt a második, a harmadik és a negyedik is

Az idei év első bora után itt a második, a harmadik és a negyedik is

A 2015-ös Sauvignon Blanc után sorra gördülnek ki a palackozóból az újabb tételek. A Kékfrankos Rozé, a fele-fele olasz és rajnaiból készült Rizling és a másfél literes Kavics már fel is került a polcokra. A Sauvignon és a Rizling a BORTÁRSASÁG webshopján keresztül is elérhető. Sauvignon Blanc, 2015 BORTÁRSASÁG VÉLEMÉNY Halvány szalmaszínű, csillogó balatongyöröki sauvignon […]

Megújul a kóstolóterem, készül az új terasz és csinosodik a kert

Megújul a kóstolóterem, készül az új terasz és csinosodik a kert

Minden eddiginél nagyobb szabású felújításba kezdtünk. A régi parasztház konyháját és raktárát egybe nyitottuk, így a korábbinál egy jóval tágasabb, 60nm-es kóstolóterem áll majd a vendégeink rendelkezésére. A bontási és vakoló munkálatok nemrég fejeződtek be. Az elektromos hálózat kész, még egy picit betonozunk, aztán hamarosan kezdődik a festés és a berendezés. A ház oldalába egy […]

Rendezvénynaptár 2016

Rendezvénynaptár 2016

2015-ös évjáratú borainkkal az alábbi rendezvényeken találkozhat. 2016.01.29 FineWines – Vörös és Fehér Borestek nr.2 : Sauvignon blanc vs. Merlot https://www.facebook.com/finewineshu 2016.02.12-13 Borjour Magnum Az év legnagyobb kóstolója, a Borjour Magnum az idén már kétnapos lesz. Február 12-én és 13-án 200 magyar borászat és gasztrokiállítók új helyszínen, a MOM Sportközpontban várnak mindenkit, aki szeret enni, inni, […]

Az év első bora

Az év első bora

Sauvignon Blanc, 2015 Most jött meg Szabó Gyula Köveskálról és vele a 2015-ös Káli Kövek Sauvignon Blanc. A címkén új elem a lisztes kankalin képe, ez a kizárólag a Balaton-felvidéken termő, szigorúan védett virág, amely a Káli Köveknél az eredetvédelmet szimbolizálja. A bort is megkóstoltuk gyorsan. Finom, mert ez a lényeg. Halvány szalmaszínű, csillogó balatongyöröki sauvignon blanc …

Vörös Balaton a Jásdi Borteraszon

Vörös Balaton a Jásdi Borteraszon

December 4-én, pénteken 12 Balaton-felvidéki termelő hozta el 2-2 kedvenc vörösét és vacsorázott együtt a Jásdi Borteraszon. Köztük egészen kis területeken gazdálkodó, kevés tapasztalattal rendelkezők és több tíz hektáron kizárólag vörös borokat termelők. Olyanok, akiknek vörös borairól csak kevés beavatott tud és olyanok is, akiknek vörös-különlegességei sok ezer forintért kerülnek a fogyasztókhoz a legdrágább éttermekben Budapesttől …