Monoszlo-big

Monoszló

Juhfark, 2015

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott bor.


Tradicionális módon készült Falubor a Hegyestű, vulkanikus talajú Pangyér dűlőjéről. Az érett és egészséges gyümölcs a Baller család 29 éves szőlőültetvényéről származik. A 2015. szeptember végén, kézzel szüretelt szőlő mustja egy 400 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 16 hónapig érlelődött.


Online nem elérhető

Évjárat: 2015            0,75 l

Szőlő termőterület: Hegyestű, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark

Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 400 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 16 hónap
Extrakt összes g/l: 27,2
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 40-161
Titrálható savtartalom g/l: 9,5
Alkohol tartalom % V/V: 12,5