Kalamona 2021
Balaton
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Tradicionális módon készült hárslevelű-furmint-juhfark házasítás a Somló hegyről. A kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja egy 500-, egy 400- és egy 225 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.
Évjárat: 2021 0,75 l
Szőlő termőterület: Somló hegy
Szőlőfajta: Hárslevelű 40%, Juhfark 35%, Furmint 25%
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 500 l-es , 400 l-es és 225 l-es tölgyfahordókban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l: 21,8
Maradékcukor g/l 1,1
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 20-68
Titrálható savtartalom g/l: 8,05
Alkohol tartalom % V/V: 12