Kalamona 2023
NAGY SOMLÓI
Oltalom alatt álló eredetmegjelölés.
Tradicionális módon készült furmint, juhfark, olaszrizling házasítás a Somló hegyről. A kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja 500- és 300 literes tölgyfahordókba került, ahol 1 hónapig erjedt, majd 6 hónapig érlelődött.
Évjárat: 2021 0,75 ll
Termőterület: Somló hegy
Szőlőfajta: Furmint 55% – Juhfark 30% – Olaszrizling 15%
Művelési mód: középkordon
Metszési mód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: egészfürtös préselés
Erjesztés: spontán, 500l és 300l tölgyfahordókban
Érlelés ideje 6 hónap
Extrakt összes: 28,8
Maradékcukor: 7,5 g/l
Szabad kén-összes kén tartalom: 23 – 106 mg/l
Összes sav: 6,9 g/l
Alkohol tartalom: 11,73 % V/V