
Karmazsin 2021
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Kékfrankos 60% – Zweigelt 15% – Cabernet sauvignon 15% – Cabernet franc 10%
Évjárat: 2021 0,75 l
Szőlő termőterület: Balaton Régió
Szőlőfajta: kékfrankos 60%-zweigelt 15%-cabernet sauvignon 15%-cabernet franc 10%
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja:héjon erjesztés, kézi maceráció
Erjesztés: spontán
Érlelés ideje: 12 hónap 500 l-es ,400 l-es, 300 l-es és 225 l-es tölgyfahordókban
Extrakt összes g/l: 23,5
Maradékcukor g/l 1,0
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 25-91
Titrálható savtartalom g/l: 6,0
Alkohol tartalom % V/V: 13,0