
Kavics 2022
BALATON
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Apróságok magnum palackban, a Kál-völgy széles spektrumából.

Évjárat: 2022 1,5 l
Szőlő termőterület: Balaton Borrégió
Szőlőfajta: Sauvignon Blanc 30%, Szürkebarát 20%, Olaszrizling 20%, Furmint 10%, Rajnai Rizling 10%, Juhfark 10%
Művelési mód: középkordon; magas kordon
Metszésmód: szálvessző, rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa – mészkő
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: egészfürtös préselés
Erjesztés: spontán, inox tartályokban és 225 l hordókban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l: 21,5
Maradékcukor g/l 1,9
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 38-91
Titrálható savtartalom g/l: 6,7
Alkohol tartalom % V/V: 12,4