Monoszló 2022
KÁLI
Védett eredetű bor
Tradicionális módon készült juhfark dűlőválogatás a monoszlói Pangyér dűlőről. A szeptember végén, kézzel szüretelt szőlő a Baller család 35 esztendős, öreg tőkés ültetvényéről származik. Az egész fürtösen préselt szőlő mustja egy 600 literes és egy 225 literes tölgyfa hordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.
Évjárat: 2022 0,75 l
Szőlő termőterület: Monoszló, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkülI színmust
Erjesztés: spontán, egy 600-, és egy 225 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 7 hónap
Extrakt összes g/l: 21,4
Maradékcukor g/l: 1,7
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 36 / 85
Titrálható savtartalom g/l: 6,6
Alkohol tartalom % V/V: 11,5