Monoszló 2021

Juhfark

KÁLI
Védett eredetű bor


Tradicionális módon készült juhfark dűlőválogatás a monoszlói Pangyér dűlőről. Az október elején, kézzel szüretelt szőlő a Baller család 34 esztendős, öreg tőkés ültetvényéről származik. Az egészfürtösen préselt szőlő mustja egy 700 literes és egy 225 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 6 hónapig érlelődött.


Online nem elérhető

Évjárat: 2021            0,75 l

Szőlő termőterület: Pangyér hegy, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark

Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: egészfürtös préselés
Erjesztés: spontán, 700 l- és 225 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l: 
Alkohol tartalom % V/V: 11