Monoszló 2019

Juhfark

KÁLI
Védett eredetű bor


Tradicionális módon készült falubor a Hegyestű vulkanikus talajú Pangyér dűlőjéről. Az érett és egészséges gyümölcs a Baller család 32 éves szőlőültetvényéről származik.

A szeptember végén, kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja egy 700 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.


Online nem elérhető

Évjárat: 2019            0,75 l

Szőlő termőterület: Pangyér hegy, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark

Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 700 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 7 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l: 
Alkohol tartalom % V/V: 12,5