Monoszló 2021

Juhfark

KÁLI
Védett eredetű bor


Tradicionális módon készült juhfark dűlőválogatás a monoszlói Pangyér dűlőről. Az október elején, kézzel szüretelt szőlő a Baller család 34 esztendős, öreg tőkés ültetvényéről származik. Az egészfürtösen préselt szőlő mustja egy 700 literes és egy 225 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 6 hónapig érlelődött.


Online nem elérhető

Évjárat: 2021            0,75 l

Szőlő termőterület: Monoszló, Pangyér hegy, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark
Művelési mód: magaskordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 700 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l: 31,1
Maradékcukor g/l 8,4
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 6-114
Titrálható savtartalom g/l: 9,99
Alkohol tartalom % V/V: 11