Rezeda 2023
BALATON
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés.
Káli- és balaton-felvidéki dűlők gondosan, kézzel válogatott termése. A kíméletesen feldolgozott szőlő mustja tölgyfahordókban, illetve Inox-tartályban erjedt és érlelődött. A spontán és komótosan végbement erjedést, továbbá a 6 hónapos érlelést követően a különböző olaszrizlingek házasításra kerültek, hogy a legjobb tulajdonságaik érvényesülhessenek.
Rezeda 2023 0,75 l
Termőterület: Balaton régió
Szőlőfajta: Olaszrizling
Művelési mód: középkordon
Metszési mód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: bogyózva, préselés nélküli színmust és egészfürtös préselés
Erjesztés: spontán, inox tartály 50% – 700l, 500l,400i, 225 l tölgyfa hordókban
Érlelés ideje 6 hónap
Extrakt összes: 22 g/l
Maradékcukor: 1,2 g/l
Szabad kén-összes kén tartalom: 35 – 115 mg/l
Összes sav: 6,0 g/l
Alkohol: 12,44 % V/V