
Szentbékkálla 2021
KÁLI
Védett eredetű bor
Tradicionális módon készült falubor a szentbékkállai Töttösi dűlőről. Az érett és egészséges gyümölcs a Bakos család 5 esztendős szőlőültetvényéről származik. A szeptember elején, kézzel szüretelt és kíméletesen feldolgozott termés mustja préselés nélkül került két 500 literes tölgyfahordóba került, ahol 3 hónapig erjedt, majd 6 hónapig érlelődött.

Évjárat: 2021 0,75 l
Szőlő termőterület: Szentbékkálla, Fekete hegy, Töttösi dűlő
Szőlőfajta: Pinot noir
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 500 l-es és 225 l-es tölgyfahordókban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l: 23,5
Maradékcukor g/l 3,3
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 22-73
Titrálható savtartalom g/l: 6,4
Alkohol tartalom % V/V: 13