Szentbékkálla  2018

Chardonnay

KÁLI
Védett eredetű bor


Tradicionális módon készült falubor a vulkanikus talajú Fekete-hegy Farkastető dűlőjéről. Az érett és egészséges gyümölcs Palkó Zsolt 31 éves szőlőültetvényéről származik. A szeptember elején, kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja két 500 literes tölgyfahordóba került, ahol 1 hónapig erjedt, majd 8 hónapig érlelődött.


Online nem elérhető

Évjárat: 2018            0,75 l

Szőlő termőterület: Szentbékkálla, Fekete-hegy – Farkastető dűlő
Szőlőfajta: Chardonnay
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 500 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 8 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 11,5