
Kavics 2019
Balatoni száraz vörösbor
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Bor lángja lobog,
tekineted helyén csak
két csiszolt kavics.
Babiczky Tibor
Évjárat: 2019 1,5 l
Szőlő termőterület: Balaton régió
Szőlőfajta: Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Portugeser
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa- mészkő
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: héjon erjesztve, kézi maceráció
Erjesztés: spontán, 500 l-es és 400 l-es, 300 l-es, 225 l-es tölgyfahordókban
Érlelés ideje: 11 hónap
Extrakt összes g/l: 25,5
Maradékcukor g/l 1,4
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 43-113
Titrálható savtartalom g/l: 6,4
Alkohol tartalom % V/V: 13,5