Kavics 2019

Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Portugieser

Balatoni száraz vörösbor
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés


Bor lángja lobog,
tekineted helyén csak
két csiszolt kavics.

Babiczky Tibor


Online nem elérhető

Évjárat: 2019          1,5 l

Szőlő termőterület: Balaton régió
Szőlőfajta: Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Portugeser
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa- mészkő
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: héjon erjesztve, kézi maceráció
Erjesztés: spontán, 500 l-es és 400 l-es, 300 l-es, 225 l-es tölgyfahordókban
Érlelés ideje: 11 hónap
Extrakt összes g/l: 25,5
Maradékcukor g/l 1,4
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l: 43-113
Titrálható savtartalom g/l: 6,4
Alkohol tartalom % V/V: 13,5